پرستار آنکال چیست؟
زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقهبه منظور تنظیم نحوه پرداخت به پرستاران شاغل در بیمارستان ها و اطمینان از ارائه خدمات به موقع و خدمات با کیفیت خارج از ساعات کاری برنامه ریزی شده یا در روزهای تعطیل، دستورالعمل پرداخت دستمزد پرستاران بیمارستان منتشر شد.
به استناد تبصره 1 ماده 87 آییننامه اداری و استخدامی کارمندان غیرهیأت علمی به منظور ایجاد شرایط لازم به منظور برخورداری همگان از خدمات بهداشتی و درمانی در حدود ظرفیت، به منظور دسترسی عادلانه و به موقع مردم به خدمات نظام سلامت، موسسه می تواند درخواست حضور پرستاران خارج از محدوده برای ساعات کار خاص یا در روزهای تعطیل که برای خدمات آنها ضروری است در محل کار یا خارج از محل کار مورد نیاز است تعریف شده داشته باشد. استفاده از دستورالعمل “نحوه آموزش پرسنل پرستاری در بیمارستان ها” برای مراقبت های شبانه روزی با کیفیت برای اجرا ابلاغ شده است.
اهداف پرستار آنکال
– سرویس و نگهداری به موقع
– افزایش کارایی و بهره وری خدمات و مراقبت
– برای افزایش رضایت گیرندگان خدمات و مراقبت
– بهبود امنیت خدمات و مراقبت ها
– بهترین مدیریت برای منابع سلامت
– ایجاد هماهنگی در مورد نحوه پرداخت غرامت به ارائه دهندگان خدمات
تعاریف تیم همراه پرستار آنکال
بیمارستان: یک مرکز درمانی 24 ساعته است که از امکانات تشخیصی، درمانی، بهداشتی، آموزشی و تحقیقاتی برای درمان و بهبود بیماران بستری و سرپایی استفاده می کند.
برنامه آنکالی کادر پرستاری: این یک برنامه پاسخگویی 24 ساعته در بیمارستان برای اطمینان از ارائه خدمات و مراقبت مستمر توسط کارکنان پرستاری در هر زمان از شبانه روز و در تمام نقاط کشور است، با رویه هایی که توسط دانشگاه و دانشکده باید رعایت شود. اجرای آن در دستورالعمل ارائه شده است.
کادر پرستاری: در این دستورالعمل، کادر پرستاری به صورت ثبت نام شده یا متخصص در تمامی گرایش ها مانند پرستار بیهوشی، تکنسین اتاق عمل، فوریت های پزشکی، خدمات پرستاری در منزل و پیراپزشک تعریف می شود.
کادر پرستاری آنکال: فردی است که می تواند خارج از شیفت وظیفه خود طبق برنامه زمانی از پیش تعیین شده (شیفت آنکالی) برای انجام وظایف محوله از طرف مافوق خود و بخش مربوطه در بیمارستان حضور پیدا کند و همیشه باید در دسترس باشد.
دستورالعمل آنکالی کادر پرستاری
- بخش های درج شده در دستورالعمل پرسنل پرستاری با توجه به شرایط و مراجعات برگشتی و دفعات تماس تیم انکال شامل بخش هایی می شود که آماده ارائه خدمات هستند و یا گاهی برای افزایش بار بیماران به نیروهای بیشتری برای ارائه خدمات نیاز دارند.
- در بیمارستان های متعلق به وزارت، بخش هایی که پیشنهاد مدیر پرستاری (مترون) و تأیید مدیریت بیمارستان برای آنها ارائه می شود، برای تصمیم گیری نهایی به هیئت مدیره دانشگاه ارسال می گردد و در بیمارستان هایی که ربطی به مدیر پرستاری نداره در وزارتخانه زیرمجموعه توسط مدیر پرستاری (ماترون) پیشنهاد و به تصویب هیئت مدیره می رسد.
الزامات برنامه آنکالی
- کلیه واجدین شرایط می بایست بر اساس برنامه زمانی اعلام شده توسط مدیر بخش پرستاری (ماترون) در بیمارستان نقش فعال داشته و در موعد مقرر حضور یابند و مسئولیت غیبت به عهده ایشان می باشد.
- در قسمت مربوطه در صورت نیاز دستور فراخوانی کادر پرستاری آنکال توسط سوپروایزر داده می شود.
- زمان تماس با پرسنل پرستاری آنکال باید توسط سوپروایزر به دقت نوشته شود.
- در مواردی که در زمان اعلام شده توسط بیمار رعایت نمی شود، سوپروایزر باید مراتب را به رئیس بخش مربوطه و مدیر خدمات پرستاری (ماترون) اطلاع دهد تا روند ارائه خدمات به بیمار به تاخیر نیفتد.
- هر رئیس بخش باید یک برنامه ماهانه کتبی از حضور پرسنل پرستاری و ساعات حضور لازم ایجاد کند. همانطور که از قبل برای تمام ساعات حضور انسان تعیین شده است.
- اولویت اجرای برنامه دیجیتال در هر بخش، استفاده از کادر شاغل در همان بخش است و در صورت عدم امکان استفاده از کادر پرستاری بخش برای پوشش برنامه دیجیتال، از کادر پرستاری سایر بخش ها استفاده شود. می تواند با اطلاع و تایید ریاست مربوطه مورد استفاده قرار گیرد.
- کلیه تغییرات برنامه باید از قبل به دفتر پرستاری اطلاع داده شود و به تایید دفتر پرستاری برسد.
- در ابتدای هر ماه یک نسخه از برنامه عمو برای مدیر خدمات پرستاری (مترون) بیمارستان مرکز ارسال شود.
- شیفت آنکالی باید در روزهای متوالی باشد.
- شما نمی توانید همزمان با برنامه اجباری در برنامه آنکالی شرکت کنید.
- فرد نمی تواند همزمان در دو بیمارستان یا دو بخش باشد.
- معلول نمی تواند در مدت معلولیت در بیمارستان دیگری (دولتی، غیردولتی، خصوصی یا خیریه) حضور یافته و خدمات ارائه دهد.
- کادر پرستاری عمو باید در اسرع وقت قبل از زمان تماس در بیمارستان حاضر شوند و موقعیت جغرافیایی و یا زمان نمی تواند تاخیر در شخص عمو را توجیه کند.
توجه داشته باشید بازه زمانی لازم برای اختصاص کادر پزشکی آنکال به هر بیمارستان بر اساس موقعیت مکانی شما توسط کمیته بیمارستان تعیین می شود و باید به دانشگاه و همه کارکنان اطلاع رسانی شود.
- نظارت بر ورود و خروج و پیشرفت پرستاران آنکال با توجه به اطلاعات تایمکس حائز اهمیت است. در سطح بیمارستان، این مدیریت بر عهده مدیر خدمات پرستاری بیمارستان (مترون) است.
تعهدات پوشش آنکالی
- تعداد شیفت های پرستاری تابعی از تعداد پرسنل پرستاری و محل بیمارستان است.
- میانگین تعداد پرستاران در ماه 5 شب یا 10 بار متوالی است.
- ساعات اضافه کاری بر اساس بندهای زیر قابل محاسبه و پرداخت است.
- در صورتی که فردی بر اساس برنامه حضور و غیاب در بیمارستان و حداکثر ساعات حضور در بیمارستان در ساعات ناخوانده برای ارائه خدمات حاضر شود، کل مدت حضور فرد مورد نظر در بیمارستان برابر با حضور کارمند است.
- در صورت عدم فراخوان پرسنل پرستاری در دوره اورژانس، هر سه ساعت اورژانس یک ساعت کار محسوب می شود.
مثال: اگر یک پرستار 3 شب در ماه کشیک باشد، یعنی 12 ساعت.
تعداد کل ساعات کاری آنکالی: 36 = (12 ساعت در 3 شیفت شب)
ساعات اضافه کاری اجباری آنکالی: 12 = 3.36
- حداکثر ساعات مراجعه به بیمارستان (به استثنای ویزیت بیمارستان) که می تواند به عنوان ساعات کار اجباری محاسبه شود، 20 ساعت است و مشمول عواملی مانند قانون ارتقای بهره وری نمی باشد.
تبصره: محدودیتهای اضافی برای پرسنل پرستاری نمیتواند از محدودههای اعلام شده در قانون انتظامی تجاوز کند.
نحوه انتخاب کادر پرستاری داوطلب آنکالی
انتخاب پرستاران برای درخواست در برنامه Ankali بر اساس جدول زیر و آمار ارزیابی سالانه انجام می شود و بالاترین رتبه در بیمارستان می تواند از مزایای برنامه Ankali برخوردار شود.
اگر سوپروایزر دپارتمان کاندیدای برنامه Ankali باشد، امتیاز سوپروایزر برابر با مجموع امتیازات سوپروایزر بالینی و مدیر خدمات پرستاری (matrona) است.
- معیارهای زیر از مهمترین شاخص های تعیین میزان رضایت از عملکرد کارکنان است:
- اولین تماس مرکز را پاسخ دهید.
- حضور به موقع که در سیستم تایمکس بیمارستان ثبت و ضبط شده است.
- شرکت در برنامه نوبت کاری و غیر اجباری است.
- بر اساس اصول حرفه ای کار کنید.
- کمک در ارسال یا انتقال بیماران و پرستار سالمند در اولویت کار شما باشد.
- ارائه خدمات با کیفیت مربوط به بخش مربوطه از اهداف کاری پرستار آنکال است.
- فرد انکال هیچ شکایت معتبری از بیماران در خصوص نحوه ارائه خدمات دریافت نکرده است.
- در صورتی امکان پذیر استفاده از کادر پرستاری در برنامه آنکالی است که نمره ارزیابی عملکرد پرستاران آنکال بالای 80 درصد باشد.
- چک لیست ارزیابی عملکرد پرستاری بیمارستان آنکال باید توسط مدیر پرستاری دانشگاه بیمارستان تهیه شود و افراد بر اساس داده های عملکرد افراد انتخاب شوند. مولفه های موثر بر عملکرد کارکنان آنکال را می توان بر اساس شرایط هر بیمارستان اضافه کرد.
نحوه پرداخت حقالزحمه آنکالی
آنکالی در پایان ماه به صورت اضافه کاری بر اساس محاسبات مندرج در بند 5 پرداخت می شود.
- نظارت بر اجرای صحیح دستورالعمل ها
- مسئولیت نظارت بر اجرای این بخشنامه در سطح دانشگاه بر عهده مدیر بهداشت و درمان دانشگاه است.
تبصره: مدیر پرستاری دانشگاه موظف است استانداردهای اجرا و نظارت این بخشنامه را رعایت و بر عملکرد و امتیاز ارزشیابی کادر پرستاری آنکال نظارت منظم داشته باشد.
- مسئولیت اجرای این دستورالعمل ها در بیمارستان بر عهده مدیر خدمات پرستاری می باشد.
- مسئولیت نظارت بر اجرای این توصیه ها در بیمارستان به عهده رئیس خدمات پزشکی (مترون) بیمارستان است.
- رئیس بخش موظف است قبل از شروع به کار پرسنل پرستاری در برنامه Ankali این بخشنامه را به صورت کتبی به کلیه کارکنان اطلاع دهد.
برخورد با متخلفین کادر پرستاری آنکال
عدم حضور پرسنل پرستاری آنکال در حین شیفت کاری خود به مرکز بدون هماهنگی قبلی و تعیین جانشین مناسب در وهله اول موجب تذکر شفاهی خواهد شد و اقدامات بعدی طبق قانون در صورت تخلف اداری توسط کارمند انجام خواهد شد.