زخم بستر چیست؟
زخم بستر که نام دیگر آن زخم فشاری است، از آسیب به ناحیه ای از پوست که در اثر فشار مداوم بر روی آن ناحیه برای مدت طولانی ایجاد می شود، گفته میشود. این فشار می تواند جریان خون را در ناحیه آسیب دیده کاهش دهد که ممکن است منجر به آسیب بافتی و مرگ بافت شود.
برای درمان زخم بستر چه باید کرد؟
در ادامه با ما همراه باشید توضیحاتی برای درمان زخم بستر در خانه و همچنین ارائه راهکارهایی که نتیجه چند سال زحمت در این زمینه می باشد خدمت شما توضیح خواهیم داد. قبل از راه های درمان زخم و بقیه موارد، علت هایی از بوجود آمدن زخم توضیح داده می شود چرا که جلمه معروف همیشه کم هزینه ترین روش برای همه می باشد، پیش گیری بهتر از درمان است 🙂
جهت ارتباط با واحد پشتیبانی کلیک کنید
چه چیزی باعث زخم بستر می شود؟
علت زخم بستر فشار طولانی مدت روی پوست است که از جریان خون سالم جلوگیری می کند. اگر در تغییر وضعیت بدن خود مشکل دارید، ممکن است در معرض آسیب های فشاری یا زخم بستر باشید. افرادی که از اسپاسم عضلانی رنج می برند ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به زخم بستر باشند و ممکن است نیاز به مراقبت ویژه داشته باشند. اگر شما یا فردی که از او مراقبت میکنید در معرض خطر است، نکات پیشگیری و درمان زخم بستر در منزل را مطالعه کنید.
درمان و پیشگیری از زخم بستر در خانه
برای جلوگیری از ابتلا به زخم بستر راهکارهای سادهای وجود دارد که میتوانید آنها را انجام دهید.
- بدن خود را هر یک تا دو ساعت در رختخواب و هر 15 دقیقه اگر روی ویلچر هستید، تغییر وضعیت دهید. هنگام جابجایی خود یا شخص دیگری مراقب باشید. کشیدن پوست می تواند باعث اصطکاک شود که می تواند زخم بستر را بدتر کند.
- تشک های مخصوص و وسایل کمکی میتوانند به کاهش فشار روی بدن کمک کنند. فوم مخصوص طراحی شده، تشک های کم فشار هوا و روکش های پوست گوسفند می توانند تحریک پوست را کاهش دهند. از پزشک خود در مورد دستگاه ها و روش های کاهش فشار بخواهید.
- اصطکاک ناشی از لیز خوردن روی تخت یا صندلی می تواند زخم بستر را بدتر کند. مطمئن شوید که موقعیت خود را طوری قرار دهید که سر نخورید.
- پوست را تمیز و خشک نگه دارید، به ویژه اگر در ناحیهای از بدن دارای زخم هستید.
- به دنبال ایجاد تغییرات در سبک زندگی باشید. کاهش وزن، کنترل قند خون و ترک سیگار ممکن است به روند بهبودی کمک کند.
- از پزشک خود در مورد تمرینات کششی سبک بپرسید که می تواند به بهبود گردش خون کمک کند.
چه دارویی برای زخم بستر خوب است
برای درمان زخم بستر، معمولاً برای کنترل عفونت و تسریع درمان، از آنتیبیوتیکها و پمادهای ضد عفونی استفاده میشود. یکی از داروهای موثر برای درمان زخم بستر، پماد سیلور سولفادیازین است که قابل استفاده در مراحل مختلف زخم بستر و به عنوان قسمتی از بستربهای خاص است. همچنین، پودر بتادین میتواند برای پاکسازی و جلوگیری از عفونت زخم مفید باشد. برای کسانی که دچار درد زخم بستر هستند، درمان با آنالژزیکهای موضعی مانند کرم لیدوکائین نیز توصیه میشود. با این حال، مهم است که همیشه از تجویز دارو و دستورات پزشک خود پیروی کنید.
درمان زخم بستر با سشوار
زخم بستر معمولاً در افرادی که به مدت طولانی در بستر بستری هستند، به علت فشار طولانی مدت بر روی نقاطی از بدن ایجاد می شود که بدون توجه به آن، می تواند به عفونت و سایر مشکلات پوستی منجر شود. یکی از روش های درمانی که برای درمان زخم بستر استفاده می شود، استفاده از سشوار است!! این روش درمانی با استفاده از جریان هوای گرم و خشک کننده، باعث از بین رفتن رطوبت و مرطوب شدن زخم می شود. با این حال، بهتر است برای درمان زخم بستر، از روش های درمانی دیگری مانند تعویض پوشش و بهره گیری از روش های جدید درمانی نظیر تجویز داروهای ضد عفونی کننده استفاده شود. این موضوع صرفا جهت اطلاع شما عزیزان برای استفاده نکردن از این روش بوده و به هیچ عنوان زخم بستر بیمار خود در معرض باد سشوار قرار ندید.
دکتر زخم بستر در منزل
دکتر زخم بستر در منزل نیاز به مراقبتهای ویژه دارد تا بهبودی خود را تسریع کند و از عوارض بیشتر جلوگیری شود. این افراد به دلیل وضعیت سلامتی خود قادر به خروج از خانه و درمان در بیمارستان نیستند. برای این منظور، ایجاد یک محیط پرستاری مناسب در منزل از اهمیت بسیاری برخوردار است.
در این راستا، خدمات پرستاری ارسطو به عنوان یکی از بهترین گزینهها برای مراقبت از بیماران در منزل، ارائه خدمات به دکتر زخم بستر در منزل را به عهده میگیرد. همچنین، مجموعه ما با پرستاران مجرب و متعهد خود، به دکتر زخم بستر در منزل کمک میکند تا بهبودی سریعتری داشته باشد و بتواند به زودی به فعالیتهای روزمره خود بازگردد.
درمان زخم بستر عمیق در منزل
با توجه به توضیحات پاراگراف قبل گاها زخم به سطح سوم خود می رسد و عمیق می شود در این مرحله پیشنهاد ما برای درمان زخم بستر عمیق در منزل استفاده از متخصص و درمانگر زخم برای بهبود هرچه سریع می باشد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه و دریافت مشاوره رایگان می توانید با ما در ارتباط باشید.
علائم زخم بستر در سالمندان
یادگیری بیشتر در مورد علائم زخم بستر میتواند به شما کمک کند تا یک درمان خانگی موثر برای زخم بستر پیدا کنید. علائم زخم بستر در چهار مرحله ظاهر می شود. مرحله اول را میتوان به راحتی با تغییر موقعیت منظم و کاهش فشار درمان کرد، در حالی که مدیریت مرحله آخر با احتمال عفونت های جدی میتواند دشوار باشد.
4 مرحله زخم بستر
زخم بستر از وقتی شروع میشود تا وقتی شدت میگیرد را به چهار مرحله یا چهار سطح تقسیم میکنند که چهار مرحله شامل موارد زیر است:
مرحله 1: تغییر رنگ. هنگام لمس کردن، قرمز شدن پوست در سالمندان با پوست روشن تر و آبی مایل به ارغوانی در سالمندان با پوست تیره تر و خارش و سوزش نشانههای زخم بستر در اولین مرحله است.
مرحله 2: آسیب دیدگی بیشتر پوست. باز کردن تاول، زخم یا خراشیدن؛ تغییر رنگ؛ درد یا ناراحتی جدی در این مرحله ظاهر میشود.
مرحله 3: تغییر رنگ و گسترش ساییدگی ها. ظاهر دهانه مانند ناشی از آسیب زیر سطح پوست در این مرحله ظاهر میشود.
مرحله 4: زخم بزرگ. پوست به طور قابل مشاهده تخریب شده؛ آسیب ماهیچه ها، استخوان ها و تاندون ها، که ممکن است از طریق یک سوراخ در پوست قابل مشاهده باشد.
از عوارض زخم بستر در مراحل جدی میتوان به عفونت شدید، قطع عضو و خدایی نکرده مرگ اشاره کرد. پس بهتر است در صورت مشاهده زخم، از همان مرحله ابتدایی به شکل جدی به دنبال درمان باشید.
در نهایت، بیایید سعی کنیم بهترین درمان برای زخم بستر را در خانه پیدا کنیم، توجه داشته باشید که اگر زخم در مرحله اول باشید، روشهای درمان خانگی زخم بستر موثر است. در غیر این صورت شما نیاز به یک پرستار دارید تا بتوانید روند درمان را همراه با او جلو ببرید. استفاده از خدمات پرستاری در این زمینه به بسیاری از بیماران کمک میکند تا هر چه سریعتر بهبود پیدا کنند.
درمان های خانگی موثر برای زخم بستر
هنگامی که زخم بستر به مرحله چهارم میرسد (به بالا مراجعه کنید)، ممکن است بخواهید به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. خوشبختانه، چندین درمان خانگی وجود دارد که میتوانید قبل از جدیتر شدن این زخمها برای عزیزتان استفاده کنید. در زیر برخی از بهترین درمانهای خانگی برای زخم بستر وجود دارد.
- از آلوئه ورا برای درمان زخم بستر، جلوگیری از بازگشت آنها و همچنین جلوگیری از خارش و سوزش استفاده کنید.
- برای تمیز نگه داشتن ناحیه از آب نمک به عنوان یک ضد عفونی کننده استفاده کنید.
- چغندر را با عسل مخلوط کنید تا این ناحیه مرطوب شود و از خارش و قرمزی جلوگیری شود.
- برای کاهش درد و تسکین فوری، زردچوبه را بمالید. زردچوبه زخم ها را به سرعت التیام می بخشد و در عرض چند روز زخم ها را درمان میکند.
- زردچوبه را با روغن مرو مخلوط کنید تا گردش خون را بهبود بخشد، سریع تر التیام یابد، از سیستم ایمنی بدن حمایت کند و از شر سموم خلاص شود.
- از پودر بچه برای خشک کردن ناحیه و بهبود سریعتر زخم ها استفاده کنید. فقط یک ماده ضد عفونی کننده بمالید و پودر بچه را روی محل بپاشید تا کاملا زخم را بپوشاند.
- برای کمک به تقویت گردش خون و بهبود سریعتر زخم ها، همه چیز را ماساژ دهید، جز زخم ها. ماساژ دادن روغن زیتون یا روغن نارگیل تا جذب کامل آن نیز برای پوست بسیار عالی است.
- شکر و یک قاشق غذاخوری عسل را مخلوط کرده و روی زخم ها بمالید و روی آن را با یک باند استریل بپوشانید. این به بهبود زخم ها و تسکین زخم ها کمک می کند.
- استفاده از الکل در مراحل ابتدایی زخم مانع از گسترش آن میشود، یک پنبه تمیز را به الکل آغشته کرده و محل زخم را با آن پاک کنید، سپس برای این که زخم تحریک نشود آن را کمی مرطوب کنید.
- از سرکه برای ضدعفونی کردن محل زخم استفاده کنید. سرکه دارای خاصیت ضد عفونی است که میتوانید روزانه 1 الی 2 بار محل زخم را با سرکه ضد عفونی کنید.
عوامل غیرمستقیم بر زخم بستر
مهم ترین علت بروز زخم بستر عدم حرکت است اما موارد دیگر به صورت غیر مستقیم وجود دارد که میتواند ابتلا به زخم بستر را افزایش دهد.
سیگار کشیدن:
کشیدن سیگار در طولانی مدت باعث میشود پوست خشک شود، هنگامی که پوست خشک میشود، خون به راحتی نمیتواند در بدن گردش پیدا کند و همسن موضوع بع ابتلا زخم بستر کمک میکند. اگر افراد مسن از سیگار استفاده میکنند به احتمال زیاد دچار بیماریهای تنفسی نیز خواهند شد و نفس کشیدن برای آنها دشوار میشود، در صورتی که نیاز به اجاره دستگاه اکسیژن ساز دارید میتوانید، از خدمات مجموعه پرستاری ارسطو استفاده کنید.
تغذیه نامناسب:
تغذیه نامناسب به شکل مستقیم و غیر مستقیم بر تمام بیماریها تاثیر دارد. افرادی که در رژیم غذایی خود پروتئین و فیبر کافی ندارند، خطر ابتلا به زخم بستر در آنها افزایش پیدا میکند.
کهولت سن:
افزایش سن باعث میشود پوست افراد نازکتر و خشکتر شود، هنگامی پوست خشک میشود انعطاف پذیری آن نیز کاهش پیدا میکند، همین موضوع زمینه را برای افراد مسن به ویژه کسانی که تحرک کمتری دارند فراهم میکند. افراد مسن معمولا به بیماریهای مختلفی دچار میشوند، در صورتی که بیمار شما نیاز به تزریقات برای بهبودی دارد، میتوانید به جای رفتن به مراکز درمانی از تزریقات در منزل استفاده کنید.
عکس زخم بستر
برای اعزام کارشناس به منزل شما قبل از ارسال و تشخیص سطح زخم بستر لازم می باشد که عکس زخم بستر برای ما ارسال شود. جهت ارسال عکس می توانید از طریق پشتیبان آنلاین سایت و یا سوشال مدیاهای دیگر و یا ایمیل برای ما ارسال کنید.
سخن آخر
ما در این مقاله تعریف زخم بستر و سطوح آن پرداختیم. در صورتی که زخم سطحی باشد از طریق درمانهای خانگی میتوانید آن را درمان کنید، در صورتی که زخم در مرحله 2 و 3 و 4 قرار گرفته باشد برای درمان زخم بستر در منزل باید از پرستار کمک بگیرید تا در کمترین زمان و بهترین شکل، درمان صورت بگیرد. از طریق تماس تلفنی با خدمات پرستاری ارسطو میتوانید از قیمتها و انواع خدمات اطلاع پیدا کنید.
عنوان های جستجو شده برای این مطلب:
- https://nurse21 com/definitive-treatment-of-bed-sores-at-home/
- بهترین داروی زخم بستر