حضور سالمندان در شبکههای اجتماعی، با میزان سلامت جسمی و روحی آنها نسبت مستقیم دارد چرا که از اجتماع فاصله نمیگیرند.
جست و جو در اینترنت و استفاده از شبکههای اجتماعی، بر زندگی سالم در دوران سالمندی تأثیرگذار است.
جست و جو در اینترنت به فعالیت مغز سالمندان کمک میکند و مانع ابتلای آنها به آلزایمر میشود. یک ساعت جست و جوی روزانه در اینترنت فعالیت مغزی سالمندان را در مقایسه با کسانی که از اینترنت استفاده نمیکنند بسیار بالاتر برده است. البته مدت زمان حضور سالمند در اینترنت باید کنترل شود تا از ارتباط چهره به چهره غافل نشد.
طبق نظرسنجی های انجام شده،در سالهای اخیرتعدادی از سالمندان بعد از بازنشسته شدن برای حفظ روابط اجتماعی به استفاده از شبکه های اجتماعی علاقه مند می شوند. درحالی که ۱۴ درصد سالمندان وقت خود را به تماشای تلویزیون می گذرانند، ۴۱ درصد دنبال اماکنی برای تفریح هستند و از هر ۴ سالمند یک نفر در شبکه های اجتماعی عضو است. بررسی ها نشان داده ۲۵ درصد این سالمندان به منظور برقراری روابط اجتماعی بیشتر و حفظ روابط موجود در شبکه های اجتماعی عضو می شوند.
بررسی ها نشان می دهد برنامه و نرم افزارهای دارویی زیادی امروزه برای سالمندان به بازار آمده است که می تواند خدمات زیادی را به آنها عرضه کند.
اگر سالمندی دچار ضعف حافظه باشد، می توان با نصب سیستم های هشدار ردیابی از طریق سیستم های ایمنی، مدیریت استفاده از دارو را به اطلاع فرد رساند. یافته های یک نظرسنجی نشان می دهد بسیاری از سالمندان برای رفع نیازهای شخصی خود به استفاده از ابزارهای دیجیتالی روی آورده اند و این مساله می تواند در پیشرفت آنها و افزایش سلامتشان کاربردی باشد
سالمندان به دلیل مشکلات فیزیکی و مالی ارتباطات کمتری با دوستان و اطرافیان برقرار می کنند. گوشه گیری عامل بسیاری از مشکلات از جمله افسردگی سالمندان است. شبکه های اجتماعی تا حدی این مشکل را حل می کند.
اما متاسفانه یکی از عیوب این شبکه ها این است که ارتباطات در آن عمق لازم را ندارد و فرد احساس حمایت اجتماعی نخواهدکرد. این شبکه ها به شرطی موثرند که زمینه ساز برقراری ارتباطات بهتر در زندگی واقعی باشند.