
دیابت چیست وانواع آن کدام است؟
دیابت یا بیماری قند، یعنی قند خون بالاتر از مقدار طبیعی و تبعات آن برای اعضاء مختلف بدن.مواد غذایی در داخل دستگاه گوارش (معده و روده)شکسته شده وبه قند ساده ای به نام گلوکز تبدیل می شود.
بعد از فرایند تجزیه غذا به قند :گلوکز وارد جریان خون می شود و این همان چیزی است که به آن قند خون می گوییم.گلوکز با قند، مهمترین منبع انررژّی بدن ما است . سلول های بدن شما برای استفاده از گلوکز، نیاز به انسولین دارند.
انسولین هورمونی است که توسط غده پانکراس یا لوزالمعده ساخته می شود و همانند کلیدی در سلول را برای ورود گلوکز باز می کند.
اگر چرخه متابولیسم (سوخت و ساز) بدن شما طبیعی باشد، سلول های بدن شما توانایی لازم برای استفاده از گلوکز موجود در جریان خون را دارند . اما اگر بدن شما توانایی لازم جهت تولید مقدار کافی انسولین ویا استفاده مطلوب از آن را نداشته باشد، گلوکز (قند خون) وارد سلول های بدن نمی شود وسطح آن در خون از مقدار طبیعی فراتر می رود. به این حالت دیابت گفته می شود. دیابت به دو نوع عمده تقسیم می شود:
دیابت نوع اول
در این نوع دیابت یا انسولین ساخته نمی شودو یا مقدار آن نا چیز است. بنابرابن فرد مبتلا به دیابت نوع 1،برای ادامه حیات به تزریق انسولین نیاز دارد.
دیابت نوع دوم
در این از دیابت،لوزالمعده هنوز قادر به تولید انسولین مورد نیاز سلول های بدن هست (گرچه به مقادیر ناکافی) ولی سلول های بدن به انسولین موجود در خون پاسخ نمی دهند.دیابت نوع 2 شایع ترین شکل بیماری قند است.این نوع از دیابت بیشتر در افراد میان سال و سالخورده دیده می شود و غالبا زمینه ارثی دارد. وجه مشترک دیابت نوع 1و2، سطح بالای قند خون در هردوی آنهاست.