اعزام آمبولانس
از قدیم الایام بردن یا جا به جا کردن بیمار به محلی امن و مجهز به ملزومات پزشکی یک امری دشوار بوده است .
در زمان استوره های روم قدیم برای انتقال و جا به جایی بیمار و یا فرد آسیب دیده در نبرد ها از گردونه های جنگی استفاده میکردند.
در یونان قدیم مکان های مخصوص پرستش جایی برای رسیدگی بیماران بوده و نخستین مرکز درمانی مستقل، در کشور سریلانکا در حدود ۴۳۰ سال قبل از میلاد مسیح بوده است .
همگی آمبولانس های امروزه دارای آژیر و مجهز به چراغ گردان آبی رنگ هستند که برای مواقع ضروری و خاص به یاری بیماران و مصدومان بشتابند.
معمولا برای شناسایی آمبولانس میتوانیم از رنگ سفید و نشانه هایی نظیر نوار نارنجی رنگ ، ستاره های حیاط که بر روی بدنه این ماشین های ترسیم شده است میتوانیم اشاره کنیم .
اعزام آمبولانس
از مجموعه خدمات آمبولانس میتوانیم به موضوعات زیر اشار کنیم :
ارائه خدمات آمبولانس به بیمارستانها برای منتقل کردن بیمار بستری توسط کادر پزشکی و پرستاران مجرب
اعزام آمبولانس های که دارای امکانات PICU ، NICU ، ICU ، CCU برای جا به جایی بیماران با شرایط خاص
استقرار آمبولانس در امکان های ورزشی مانند استادیوم ها که همراه شان کادر پزشکی مجرب است
استقرار آمبولانس به همراه کادر پزشکی متناسب در نمایشگاه ها و کنفرانس ها مهم
مستقر بودن آمبولانس به همراه کادری مجرب و زبده در سفارت خانه ها ، اماکن های دولتی و همچنین اماکن ها خصوصی
مستقر بودن آمبولانس هایی که مجهز به تمامی واجبات پزشکی هستند در اماکن صنعتی ، نظامی و همچنین کلیه پروژه های ساختمانی
هدف از سرویس ها و اعزام آمبولانس پزشکی برای کاستن مرگ و میر و عوارض های ناشی از بیماری هایی که سبب مرگ میشود و همچنین صدمات وارده به انسان می باشد .
اعزام آمبولانس
اعزام آمبولانس و ارائه سرویس های درمانی و اورژانسی سریع و کاهش در زمان پاسخگویی برای این است که نرخ بقا را افزایش دهد.
روش های اعزام آمبولانس به این صورت است که اخطار و هشدار برای آمبولانس هایی می باشد که نزدیک ترین موقعیت مکانی را به بیمار یا فرد آسیب دیده را دارند.
هدف از اینکه آمبولانس ها برای اعزام حتما باید تماس گرفته شود این است که وقتی شخصی آسیب دیده یا بیمار است نمی تواند وقت را اتلاف کند چون با هر ثانیه هدر کردن وقت برای درخواست اعزام آمبولانس میتواند جان فرد بیمار یا مصدوم را به خطر بیاندازد.
در صورت نیاز انتقال بیمار یا فرد آسیب دیده از منزل یا محیط خارج از محیط خانه به بیمارستان به وسیله آمبولانس ها است و وظیفه آمبولانس ها این است که بیمار را در سریع ترین زمان ممکن به بیمارستان و یا مراکز درمانی انتقال دهند .
آمبولانس ها طبق ضرورت داشتن انتقال میتوانند از تمامی قوانین راهنمایی و رانندگی کشور ایران گذر کنند ( قبل از الویت قانون و قوانین راهنمایی و رانندگی الویت با حیات انسان است )
تمامی آمبولانس هایی که در شهر تهران اعزام میشوند باید دارای ویژگی های زیر باشند :
به کارکنان آمبولانس پارامدیک (تکنسین فوریتهای پزشکی) می گویند.
اعزام آمبولانس
آمبولانس وسیله نقلیه بزرگی است که بیماران و مجروحان را میان دو نقطه حادثه و مکان اسکان، جابهجا می کند. همچنین حین انتقال بیماران و مصدومان پارامدیک اقدامات اولیه پزشکی را انجام میدهند و در مواردی که بیمار دچار مرگ مغزی شده باشد پارامدیک با اقدامات انجام شده فرد مرگ مغزی را برای عمل پیوند احیا نگه میدارد.
آمبولانس هایی که در تصادفات رانندگی یا حوادث دیگر به کار میآیند تجهیزاتی دارند تا افراد را با آن جابجا کنند. این آمبولانسها برای نجات جان افراد به وسایل مخصوصی٬ مثل دستگاه اکسیژن و دسگاه تنفس مصنوعی(ونتیلاتور) ، دستگاه شوک(دفیبریلاتور) ، دستگاه چک قند خون(گلوکومتر) و به دستگاههای دیگر مجهزند و کارکنان آمبولانس با استفاده از آنها بیمارانی را که دچار حملهٔ قلبی شدهاند از مرگ نجات میدهند. همچنین در تصادفات و ضربات سخت و سنگین ناشی از آنپارامدیک ها با استفاده از وسایل استاندارد(لانگ بک بورد, اسکوپ, وست تایپ , کولار , اسپیلینت) اقدام به خارج سازی و انتقال اصولی و علمی مصدومان میکنند تا به مصدوم صدمات بیشتری وارد نشود.
در این مقاله با استفاده از رویکردی ترکیبی و به کارگیریمعیارهای مرکزیت از تحلیل شبکههای پیچیده و روشهای جستجو مبتنی بر هوش مصنوعی، روشی بهینه و نوین را برای کاهش زمان پاسخ سرویسهای اورژانسی ارائه شده است. علاوه بر این در روش پیشنهادی، اولویت اورژانسی تماسها نیزدرنظر گرفته شده است، که متغیری مهم در تصمیم گیری ها می باشد. روش پیشنهادی نسبت به روشهای قبلی از محدودیتهای کمتری برخوردار بوده و نتایج شبیه سازی گسترده نیز بهبود معنیدار این روش را در مقایسه با روش های قبلی مانند روش مرکزیت و نزدیکترین همسایه، مورد تایید قرار میدهد.